Početna Vijesti iz škole Obilježen Svjetski dan učitelja
Obilježen Svjetski dan učitelja PDF Ispis E-mail
četvrtak, 08 Oktobar 2015 09:51

20151005 103902Peti oktobar je dan kada se pažnja usmjerava na jedan od najčasnijih poziva – poziv učitelja, onoga koji usmjerava mladi naraštaj na nove životne puteve od kojih zavisi budućnost i njihova i svijeta općenito. Zbog toga je ovaj dan poseban u cijelom svijetu i prigodno se obilježava u svim školama.

U našem kantonu (USK) ovaj dan je radni ali ne nastavni što omogućava učiteljima/nastavnicima da iskoriste priliku i međusobno čestitaju ovaj dan a posebno učiteljima koji su navršili 10, 20 ili 30 godina radnog staža ili da dostojanstveno isprate svoga kolegu u zasluženu penziju.

Upravo je tako Sindikat Osnovne škole „Jezerski“ obilježio Dan učitelja te je svojim radnim kolegama uručio prigodne poklone sa priznanjima za dosadašnji rad za 10 i 20 godina radnog staža. Priznanje je uručeno i našem dugogodišnjem pomoćno-tehničkom radniku, Hasanu Selimagiću, koji je ovom prilikom ispraćen u penziju.

Priznanja za 20 godina radnog staža dobili su učiteljica Nesimović Azra i pomoćno-tehnički radnici Mahmić Mirsad i Hodžić Zekira. Za 10 godina radnog iskustva priznanja su dobile učiteljice/nastavnica: Grošić Zlata, Harčević Sanela, Osmančević Zejna i Kanurić Aida.

Iskrene čestitke sa željom da ih prati sreća i zadovoljstvo kroz čitav život uputili su predstavnica Sindikata naše škole Hadžić Mirzeta te Direktor JU OŠ „Jezerski“ Hodžić Almir.

Ažurirano četvrtak, 08 Oktobar 2015 10:07