Početna Vijesti iz škole Asfaltirano igralište “Hasib Mahmić”
Asfaltirano igralište “Hasib Mahmić” PDF Ispis E-mail
Utorak, 28 April 2015 19:11

asfalt mahmiciOmladina iz Mahmić Sela, okupljena u Odbor za izgradnju sportskog igrališta “Hasib Mahmić” proteklih godinu dana obavezala se u njegovo ime da ovaj projekat privede kraju. Hasib je prije 4 godine bio pokretač akcije za prikupljanje novca za izgradnju školskog igrališta u Mahmićima, kako bi djeca imala gdje korisno provesti vrijeme.

Radnici građevinskih firmi “EL-GRADNJA” i “KASIĆ” obavili su danas radove na asfaltiranju igrališta “Hasib Mahmić” u Mahmić Selu. Nakon obrubljivanja i pripremnih zemljanih radova postavljen je sloj asfalta na igralište.

“Nismo i nećemo dozvoliti da naša djeca igraju u blatu”, kaže Nijaz Mahmić, član Odbora za izgradnju ovog igrališta.

“Ovim putem želimo da se zahvalimo svima onima koji su na bilo koji način pomogli u izgradnji ovog igrališta, posebno mještanima Mahmića i firmi EL-Gradnja, koji su bili uz nas i podržali nas od samog početka”, kaže Nijaz.

Omladina u Mahmić Selu trenutno radi na postavljanju golova i iscrtavanje linija nakon čega će se moći zaigrati na novoizgrađenom igralištu.

Tačan datum zvaničnog otvora igrališta još nije dogovoren, ali se nadamo da će ova vrijedna i uporna omladina iz Mahmića ubrzo obezbijediti sredstva za postavljanje ograde i uređenje tribina. Svakako ovim putem apelujemo na vlasti da svojim učešćem pomognu ovaj projekat vrijedan pažnje.

(krupljani.ba)